de verbonden medewerker


De verbonden medewerker

Verbonden medewerkers zijn meer klantgericht, kwaliteitsbewuster en vertonen positief gedrag. Ook melden zij zich minder vaak ziek. Als ondernemer wil je medewerkers die geloven in het gezamenlijke doel en die een extra stap zetten omdat ze zich gewaardeerd voelen. Ik adviseer directies en management hoe je komt tot verbonden medewerkers.

Het begint met een sterk werkgeversmerk. Employer branding is gericht op het krijgen en behouden van een positief imago als werkgever. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder en onderscheidend? Zodat je makkelijker talenten aantrekt die echt bij jouw bedrijf passen.

Door de vele veranderingen binnen organisaties en de toegenomen individualisering is betrokkenheid steeds minder vanzelfsprekend geworden. Na de recruitmentfase is een goede onboarding de basis voor een succesvolle start in de organisatie. In het eerste jaar is de kans het grootste dat de nieuwe medewerker weer vertrekt! Verspilling van tijd en geld.

Naast een goed inwerktraject is het de opdracht van de directie, leidinggevenden en HR om te werken aan een positieve employee experience. Wat zijn de momenten die er voor de medewerker daadwerkelijk toe doen? Een klantgericht HR-beleid houdt rekening met de diversiteit van de medewerkers en sluit niemand uit.

Je talenten behouden doe je door ze ruimte te geven. Door ze te laten leren en zich te laten ontwikkelen. Talentmanagement zorgt dat mensen hun waarde houden op de arbeidsmarkt. Iedere medewerker heeft talenten! Voor het helder krijgen van iemands drijfveren en competenties werk ik met de TMA talentenanalyse. TMA kun je ook inzetten voor selectie, assessments, ontwikkelgesprekken of management development.

Heb aandacht voor de impact van veranderingen binnen organisaties en van nieuwe technologieën. Dit stelt hogere eisen aan de vaardigheid van mensen. Medewerkers duurzaam inzetbaar houden doe je deels door persoonlijke ontwikkeling. Maar ook met een personeelsbeleid gericht op vitaliteit, inclusie en door afstemming op de verschillende generaties op de werkvloer. Het zorgt voor een optimale inzetbaarheid van jouw medewerkers nu en straks.

Ook jouw organisatie komt verder met verbonden medewerkers.
Ik help graag met de volgende stap gericht op de toekomst.